2012-12-22 Julförberedelser

Nu är det pyntat och fint härhemma.

 

Kungsgran på inglasad balkong funkar fint när man är allergisk. (Rödgran hade luktat för starkt). På så vis delar vi med oss av vår gran.

Årets julgranstema: Guldnougat

 

I hallen står trätomtar med varsin bokstav: traditionellt och trendigt. ”God Jul” står det. Efterhand brukar tomtarna byta plats till ”Gul Jod” eller det meditativt klingande ”Loj Gud”.

Ännu stavar tomtarna rätt.

 

Här är en annan favorit: En änglamobil från en jul i Larvik. Varje julaftons morgon rear bokhandeln där ut sitt julpynt. Jag gav 5 norska kronor för den lilla mobilen, som har hängt med sedan dess.

Inte dyr men dyrbar

 

I ugnen står skinkan, en kravmärkt sådan från Ekostore i Göteborg. Rimmad utan nitrater och med svålen kvar. Aningen för mager. Man kan inte få allt. Det sade förmodligen grisen också.

Mager och kravmärkt

 

Köttbullarna skulle förstås bli Ernsts älgfärsbullar med kanel. Receptet på recept.nu stämmer inte riktigt – för visst hade han stekt gullök i smeten häromkvällen?

 

Man är aldrig unik i sina planer. Älgfärsen är slutsåld... Jag testar med rådjursfärs. Smakrapport kommer.

Rådjursbullar med kaneldoft

 

Kvällen avslutas med julbad. De svartklädda porslinstomtarna hittade vi på Rusta för några år sedan. De gick inte att motstå.

Dopparedag?

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0