Spanien

Är ett land som passar att besöka på hösten! Tänk att glida ner för en kakelsatt trappa i 30 graders värme, när nätterna har klarnat härhemma.

 

 

Men Billy hör ändå hemma på Norra Älvstranden. Åtminstone tills vidare.

Snart dags för en ny berättelse!

 

 


Födelsedagskalas!

Finns det något trevligare än födelsedagskalas i goda vänners lag? Särskilt mysigt om man kan vara på ett ställe där det går att övernatta, så man år frukost tillsammans också.

 

Ett sådant ställe är Idingstad Säteri utanför Linköping.

 

Här följer några återspeglingar av atmosfären. Alla de goda vännerna, pratet, skrattet och den smakrika maten får ni föreställa er.

 

 
 
 

 


Pausa

Minna bloggvänner, nu följer några dagars paus. Jag återkommer, förhoppningsvis med goda nyheter!

 
 
 

Inte en katt

Såhär dagen-efter-valet väcker jag liv i en liten snackis som just tystnat.

 

Du ser det lilla ansiktet  med morrhår på min pyjamas? Det är Hello Kitty förstås. Och vet du vad? Hon är inte en katt. Hon är en …flicka…

 

Det här tillkännagivandet från upphovshennen har t o m gett eko i kulturnyheterna. Inte en katt? Världen är inte vad vi trodde att den var.

 

Nä just det.

 

Titta omkring dig. Alla är inte vad du tror att de är. Morrhår betyder inte automatiskt katt t.ex.

 

Titta lite djupare i ögonen, fråga lite mer. Gå inte på din första uppfattning om andra. Världen rasar inte samman när du ändrar dig. Den blir bara mer spännande att leva i.

 

Såhär dagen efter.

 
 
 
 
 

När du har bestämt dig

…för att inte bli fet. Kommer ni ihåg den reklamen för ett lättmargarin?

 

Det var nog den första i ordningen av uppmaningar, som liksom antydd att det handlade om att bestämma sig. Ta kontroll över sin hälsa. Ta kontroll i största allmänhet.

 

Morgondagens val handlar inte om att ta kontroll. Det handlar istället om att ge förtroende. Något vi är ganska ovana vid idag.

 

Vi som inte litar på någon och ändå blir besvikna när denna någon sviker.

 

 
 
En del av debatten handlar om att vi ska bli feta. Vem som bäst kommer att förvalta vårt förtroende så att vi kan få mer och mer och mer. Våra beslut ska vara lönsamma, åtminstone på sikt.
 

Då, men bara då, tycker jag att pratet om öppna hjärtan har sin plats. För jag vill inte bli tilltalad som en enbart rationell varelse med EQ. En som använder tankar och känslor i syfte att själv bli fet.

 

Samtidigt kan uppmaningen att öppna hjärtat få en skugga att växa fram. I skuggan lurar förväntningar om att det ska bli problem, istället för spännande och bra.

 

Vissa saker gör man bara, tycker jag. Som att ta emot andra som har det svårt.

 

 

Jag är väl gammal men jag skulle faktiskt vilja slå ett slag för plikten. Den som vi bör följa oavsett om det blir spännande och bra eller om det blir problem. Den som har sina rötter i vår ideologi.

 

I det sammanhanget måste jag credda upp terapeuten, som fick mer ur våra partiledare när det gäller den frågan, än vad de efterkommande utfrågningarna har gjort.

 

Jag skulle gärna själv fråga honom en sak:

  • Vad händer med våra ideologier när vi inte litar på någon?

 

Jag tror att vi ska vara rädda om våra besvikelser. Och lägga vårt förtroende tillsammans med sedeln i valkuvertet.

 

När vi har bestämt oss för att inte bli feta.

 


Viryayoga

 
Äntligen har Viryayogagruppen startat efter mer än ett halvårs uppehåll.

Jag upplever Virya som en kraftfull och aningen standardiserad yogaform. Den ger bra muskelträning, mentalt fokus och känns skonsam för lederna. Ett bra val i perioder när du inte har plats för någon annan träning än yoga i ditt liv.

De här bilderna är dels från utomhusyogan i somras och dels från förra året, när jag fick lust att öva på Örnen hemma.


 
Hoppas komma åter med lite riktiga Viryabilder, så att ni får se!
 
 
 
 

Valfrågans Lokaltrafik

Såg delar av en debatt där politiker från samtliga sittande partier gick loss på varandra ifråga om hur mycket de tänker höja taxorna på Lokaltrafik.

 

Nog blir man en smula förvånad.

 

Ja, taxan är jätteviktig. Men borde man inte också beskriva vad vi ska få för pengarna? Jag har nu flera dagar i rad antingen stått eller suttit på ett trappsteg på en överfylld buss.

 

Varje vecka är det någon som ropar att chauffören startat INNAN de fått kliva av.

 

Farten är så hög att den är kontraproduktiv. Endast de yngsta klarar av att parera krängningarna så pass att de kan gå fram till dörren INNAN bussen har stannat, varför varje stopp blir längre än tidigare.

 

Golv och ibland säten är nedkladdade av godis och diverse som jag inte vill identifiera.

 

Och mitt i alltihop kommer en prognos som visar att västlänken INTE kommer att leda till att fler åker tåg istället för bil. Nähej nej.

 

Nog finns en del att diskutera UTÖVER taxan?

 

 
Bussen på bilden har inget att göra med den i texten.
 
 

 


En hörna att landa och andas i

En liten hörna för stillhet på den inglasade bakre balkongen.
 
En buddafigur från Indiska vägs andligen upp av en rafelsk betongkerub. En gardin och några yogamattor. Vårens växthus har fått nytt liv med några blockljus.
 

Visst blev det fint?

 

 

 
 
 
 
 

 


Valet och kvalet

En städad valdebatt. Få personangrepp och få angrepp på motståndarens politik när de båda statsministerkandidaterna möts. Ganska befriande, tyckte jag, efter de sönderhackade partiledarutfrågningarna.

 

 

Här gick det att urskilja vilken politik kontrahenterna vill föra. Visst spelade sittande en smula allan, medan utmanaren behövde återerövra initiativet några gånger.

 

Lite kul att vi människor är så primitiva att den fysiskt kortare måste stå på en låda. Som Redford i kärleksscenerna. Vi tänker som hästar ibland.

 

I stort var debatten jämn och ganska informativ, enligt min uppfattning. Välskött av programledaren också. Men jag håller med den kommentator som hade önskat mer ideologi.

 

Det måste man kanske vara terapeut för att få fram idag?

 

 

 


RSS 2.0