Å det smakar fågel!

Det jag gillar med fågelkött är att det räcker så länge. Istället för att köpa kycklingfilé kan man köpa några hela, ta vara på filén och sen koka oslagbar buljong på resten.

 

Från helgens fasanmiddag finns ett välfyllt skrov (trancherademed avsikt lite slarvigt) och en hel del sås. Kallt och ruggigt ute, så det måste ju bara bli fasansoppa ikväll.

 

Det behövs nästan inget – jag fräser lite purjo och chili i olja med curry och paprikapulver. Därefter en liten burk majskorn som får koka in. Sen några bitar färsk squash för vätskans skull. En skvätt buljong, en droppe oxfond, och några pärltomater kokar med. Smakar av, tillsätter såsen och toppar med strimlat kött från fasanskrovet. Något grönt att strö på.

 

Onsdagslyx!

 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0