Tamarind?

Köpte en låda färsk tamarind i affären, bara för grejen.
Men vad gör man egentligen med färsk tamarind?

Tamarinden är en ärtväxt, och det är den tjocka geggan innanför skalet som man använder. Smaken är lite sötsyrlig, som ett mellanting mellan dadlar och färsk koriander. Jag har läst att även bönorna inne i geggan går att tillaga, men jag har inte vågat prova.

Tamarindskidan ser ut som något ur en science fiction-film. Om ni minns en höjdare till 40-talsfilm där något slags människokopior föddes ur stora puppor? Precis så ser en skalad tamarindskida ut. Donald Sutherland gjorde f.ö. en deppig 70-talsversion av filmen.
 


Åter till tamarinden. De efterrätter som jag har sökt fram på nätet innehåller alla tamarindjuice, inte färsk tamarind. Någonstans läste jag att det går att mixa tamarindgeggan med vatten till ett slags juice. Det känns inte rätt.

Överhuvudtaget känner jag mig lite skeptisk mot mitt inköp.

Är det någon om vet mer om tamarind och hur man får ut juice ur den?

 
 
 
 Foton i inlägget: Mannen
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0