En produkt av goda lärare och dåligt minne

Den här soppan är en favorit när jag vill pigga upp mig för en liten peng.

Receptet både är och inte är mitt.

Mammas Ruskväderssoppa och Annas morots-apelsinsoppa i något slags blandning.

För att jag inte kommer ihåg recepten.

 

2-3 personer

Några skedar olivolja

½ gul lök

1-2 kubikcentimeter färsk ingefära

Ca 3-4 dl grönsaksbuljong (ej kålrotsbaserad) eller buljongtärning/fond och vatten

Ca 1-2 dl apelsinjuice

Svartpeppar (gärna indisk)

Lite salt

Till servering: ex vis smulad fetaost, eller tofu med några droppar citron

 

 

 
 

 

Förbered: Skala grönsakerna. Skiva löken, finhacka ingefäran, grovriv rotsakerna

 

  • Hetta upp 1msk olja i en tjockbottnad kastrull
  • Fräs löken mjuk på medelgod värme. Lägg i ingefäran efter en stund och låt den fräsa med
  • Vrid över rejält med svartpeppar
  • Vänd i de rivna rotsakerna, och stek dem i 5-10 minuter. Fyll på med olja efter behov
  • Fyll upp med grönsaksbuljong, rotsakerna ska ligga ganska tätt i buljongen.
  • Sänk värmen och koka under lock ca 10 minuter.
  • Smaka av med salt
  • Fyll på med apelsinjuice och koka ytterligare 10 minuter
  • Servera t.ex. med lite smulad fetaost eller tofu+citron.

Du blir garanterat pigg. Även framför TV:n.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0