Kaosgryta

Snökaos kallas det i södra Sverige när bussar ställs in eller kommer på oförutsägbar tid och plats, spårvagnar står stilla, man tar sig fram meddelst pulsning, allt är tyst som i bomull och främlingar skrattar med varandra på gatan.

En sådan dag, en vacker dag, passar det bra med en gryta på fläskkött.

Vad sägs om den här?
 
 
  1. Bryn fläskköttet i smör och mild olja.
  2. Vrid över svartpeppar.
  3. Lägg i en form och salta lätt. Torka ur pannan.
  4. Bryn lite rödlök och några söta grönsaker (här skurna sockerärter) i paprikapulver och lite mer olja.
  5. Späd med en skvätt vittvin,en aning soja och lite kalvfond. Låt koka in.
  6. Häll blandningen över fläskköttet.
  7. Sätt i ca 200-220 graders ugn tills köttet är nästan färdigt.
  8. Släng över en näve vindruvor (eller två, av olika färg).
  9. Sätt in i ugnen max 10 min till.
  10. Servera med "blomkålsris" (=smulad blomkål) eller basmatiris.
 
Ät direkt och njut! En mörk lager sitter fint till (finns alkoholfri för vardagsbruk).



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0