Billy berättar: Tre önskningar

Tre önskningar, Liane Moriarty,2003, Litauen: ScandBook UAB
 
 
En blågrön bok med tre kvinnor, sittande med ryggen emot, tittande ut över molnen
 
 
"Moriarty:s there!", T.S: Elliots ord från musikalversionen av "Cats" ekar i huvudet. Den här författaren (inte katten) har snabbt blivit populär bland åtminstone mina vänner och bekanta.
 
 
Det är lätt att förstå när man läser hennes debutroman, som till skillnad från en del av de senare är fylld av humor. Jag skrattar högt mellan sidorna.
 
 
En bok att känna igen sig i, att bli bekräftad av, en bok om kvinnor i alla åldrar. Det är också en bok om att vara tvilling, eller trilling. Den delen kan förstås inte alla relatera till.
 
¨Den handlar också om att finna sig själv, att resa sig ur askan av andras svek och gå vidare. En bok om kvinnlig styrka. VI får följa tvillingarna Kettle under en tioårsperiod med tillbakablickar på barndomen - samtidigt följer vi de äldre och yngre generationerna.
 
 
När män sviker rämnar världen, men bara tillfälligt. Det är OK att bli galen. Och fullkomligt nödvändigt att ställa upp för varandra som systrar. Ingen är sin partner, när det kommer till kritan.
 
 
Ungefär , bara oändligt mycket roligare och inte det minsta banalt. Texten ur Cats stämmer precis. Moriarty är där, med sina gestalter och bredvid dig i ditt eget liv - precis innan det faktiskt har hänt.
 
 
Läs den här boken, om du inte redan har gjort det!
 
 
 
 
//Detta var mina tycke och tankar. Kanske tycker du något helt annat?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0