Lasagne

 

Lasagne är en bra rätt om du har lite pastasås över. Funkar fint med klassisk köttfärssås, eller som här en vegetarisk variant baserad på kikärter och tomat. Har jag ingen sås så kokar jag ihop spenat med lök, och kanske en burk svamp.

 

Sen behövs en béchamelsås med ost. Du fräser några matskedar smör i en kastrull, strör över rätt mycket mjöl och späder successivt med mjölk. River i ost – ganska mycket, lasagne är ingen mager historia.  Har du valt spenat funkar grönmögelost fint till.

 

Jag förkokar alltid lasagneplattorna. Det ska man inte behöva, men jag har aldrig lyckats få dem mjuka utan förkokning. Låt dem inte koka för länge för då går de inte att lägga ut bi formen. Koka varje lager efter hans som du behöver det.

 

Häll lite béchamelsås i en form, lägg första lagret förkokade plattor. På med den sås du har valt. Nytt lager plattor. Varva sås och plattor i formen och avsluta med béchamelsås. Är lasagnen tjock så häll béchamelsås även mellan mittenlagren. IN i ugnen 200-220 grader ca en halvtimme.

 

Njut t.ex. med kall ramlösa och en stor grönsallad.

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0