Billy berättar: Du

 

Du, Caroline Kepnes, Forum 2014

 

 

En blåsvart pocketbok med en hand hängande i en dekorerad snara.

 

En kuslig historia. Det här är en bok som vänder på perspektiven. Du blir överraskad och får skärpa sinnet mer än en gång under läsningen.

 

Språket är spänstigt. Vardagligt och ändå målande. Övertygande och lättsamt. Ett språk och en berättelse en gärna tar till sig: kanske är det därför som det känns lätt att ta bokens gestalter och all deras kärlek och alla deras tillkortakommanden till sitt hjärta? Det börjar med ett möte mellan kund och föreståndare i en bokhandel. Ett enkelt och skämtsamt samtal, fullt av underströmmar. Finns kärlek vid första ögonkastet? Och är det såhär den ter sig i så fall? Kärlekshistorien utvecklar sig på ett både välbekant och obekant sätt.

 

Men det är ju en thriller. Och därmed finns också en förskräcklig historia mellan bladen. Så skickligt berättad att du bara vill veta mer om den. Detta är inte en bok som är lätt att lägga ifrån sig.

 

Boken är genial och underhållande, men…. Jag ser ett tjatigt tema innanför temat. Måste tjejer som tar för sig bli uppläxade? Jag säger inte att den här boken försvarar något slags tingens ordning, tvärt om skulle jag tro. Men det hade känts fräscht att slippa ställas inför det.

 

 

• Skickligt berättad

 

• En kärlekshistoria och en thriller

 

• Genial och underhållande – men...

 

 

//Detta var mina tycken och tankar. Kanske tycker du något helt annat?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0