Jordgubbar

Vi plockar dem på Lotten, en stor skål varje dag. Här anar du dem bakom midsommarbuketten.

 

 

När jag var barn sa man att man fick ont i magen av jordgubbar. Det är kanske för att de är rika på järn och fiber – viktigt att dricka ordentligt. Samtidigt innehåller de ju mycket vatten i sig själva. Jag får då inte ont i magen!

 

Finns det något godare? I år har de blivit fantastiskt söta. Sol och regn måste ha kommit vid precis rätt tidpunkt.

 

I affärerna säljs en massa sura sorter, de lär vara lättare att odla. Det är en sak jag inte förstår.

 

Som de flesta i min generation tjänade jag extra som jordgubbsplockare efter skolan. Äldste grabben på gården hämtade upp oss i gryningen i en folkabuss. Men inte var gubbarna svårodlade? Det var ju aldrig mask eller ohyra eller mögel på dem. Bara oändliga rader med lysande bär.

 

 

Det var pinsamt med raderna, för man såg precis vilka som var snabbast att plocka. Jag insåg snabbt att jag inte hade någon framtid i yrket. Trots att det var mysigt i bussen.
 

Men på Lotten odlar jag numera mina egna jordgubbar. Plockar utan prestationskrav. Allra helst äter jag dem precis som de är utan något till. Det känns så lyxigt med den röda färgen!

 

 

 

 

 

Blir det några över så går de till sylt. Då blandar jag helst upp dem med köpta sura gubbar. Då blir sylten frisk i smaken.

Och i morgon är det midsommar. Vad föredrar du: Naturella bär eller kanske jordgubbstårta?

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0