Tapas – variationer och deviationer

 

Tapas är en delikatess. Jag tror att de flesta av oss ser samma rätter i idévärlden, ansjovisvarianter i tomatsås, små bläckfiskringar, oliver i smaksatt lag, stora köttbullar med tomatkross…

 

Vad vi INTE ser i idévärlden är överdrivna mängder majonnäs tillsammans med friterade potatisbitar och feta revbensspjäll. Men de finns där, tro mig.

 

Vi ser inte heller långkokt vilt/nöt/lammgryta med crème fraiche – men denna rätt har hittat till Kajen alldeles nyligen. Under namnet Tapas.

 

Och i en skotsk enklav i soligaste Spanien dök den här varianten upp lagom till en tapastävling.

God, jadå. Visst, tapas betyder egentligen bara ”smårätter”.

Men är detta tapas? Njae. Kan jag tycka.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0