Stängt

Billys har stängt pga. studier.
Öppnar åter den 14 juli.
Välkommen då.
 
 
 
 

Det växer fort

I år går tiden snabbare på lotten. Allt kommer upp så det knakar i jorden, blad vecklar ut sig och blommor står höga fast juni knappt har börjat. Salladen svämmar över sina bräddar.

 

Varsågoda, direkt från lustgården:

 

 
 
 
 

 


Nationaldagskväll

En regnig nationaldag sänkte sig över oss. För mig blev det inget officiellt firande, däremot en god middag på kvällen. Lika bra tycker jag. Jag är inte så förtjust i den här nya dagen.

Jag saknar den gamla Svenska Flaggans dag. Den firades på jobbet. Alla som kunde tog sig upp på taket klockan 14:00, där var långbord med långrulltårta, kaffe. Kören sjöng Alf Hambe och chefen talade.

Det är svenskt nog för mig.


 
 

Ljusnande framtid

Stan formligen kokar. Lastbilar, vuvuzelor, vita klänningar och stela kostymer.
 
Jag hoppas att alla studenter får en fin avslutning på sin skoltid. Jag vill inte lägga någon sordin på den här dagen´. Men jag tycker nog att det har blivit för mycket fokus på champangen och för lite på framtidstron - och avskedet som det ju också är.
 
 
 
 
På flaken står flickorna, stolt insvepta i flaggor. En ny tradition, fin och färgglad. Ni är värda att ha roligt ikväll, värda en ljus framtid, och värda ett vackert minne av er stora dag.
 
Och vi som är äldre vet en hemlighet: Det kommer fler stora dagar.
 
 
 
 
 

Dressed for success?

Känns det inte som om vindarna blåser bakåt, när klädkoder börjar diskuteras? Visst kan jag förstå att man inte vill möta en naken person i sin livsmedelsaffär (eller i köket). Men det har väl knappas med klädkod att göra?
 
 

...inga nakna gubbar i köket!
 
Att unga tjejer och killar sportar bar hud på stan sommartid är väl ändå inget att uppröras över? Tids nog kommer en dag när de vill ta på sig lite mer. Varför i hela friden ska jag störa mig på ungdom och livsaptit?
 
Och om banktjänstemannen sitter i linne en varm dag, så gärna för mig. Hen ger förmodligen precis lika goda råd om min ekonomi i linne som i dräkt. Kanske bättre, om hen har svårt för värmen.
 
 

 
På bröllop och begravning ska man tillmötesgå familjernas önskemål, tycker jag. Det är artigt att bejaka känslan som den som bjuder in vill skapa. Så länge det inte är krav på marginalen av vad min garderob och kassa förmår - i så fall tackar jag nej.
 
Men annars - Lev och låt leva.
Det handlar ju om synsätt. Är din medmänniska halvnaken eller halvklädd?
 
 
 

Stolt parad!

Festivalerna avlöser varandra på Västkusten. Idag var det prideparaden som fyllde upp staden.

Glädje, men också skärpa. Kampen för ett samhälle där alla får vara sig själva kan vara högljudd eller lågmäld. Men den måste ständigt pågå, som en ändlös parad längs avenyn.

I Trädgårdsföreningen framförde Landshövdingen sitt starka budskap, som en verkligt en stark man. Och på lotten mognar de första röda gubbarna.

 

 
 
 
 

RSS 2.0